שלום,
שמי מיטב, בן 24 מבאר שבע.
בשנת 2009 פתחתי עסק עצמאי כפרילנסר בתחום העיצוב והגרפיקה.
את עבודתי אני עושה לרוב מהבית בשלב זה אך בעתיד אני מתכנן להתרחב למשרד משלי עם אופציה למספר רב של לקוחות ובמידה וידרש אעסיק עובדים תחתיי.
לאחרונה גיליתי עסק נוסף העוסק באותו תחום בדיוק ולו יש שם עסק זהה לשלי, לפי אתר האינטרנט ניראה שגם הוא הוקם בשנת 2009 אך לא מצויין החודש ולכן לא ידוע לי אם זה הוקם לפני או אחריי.
ניסיתי לפנות במספר הודעות לבעלת העסק שנדון בנושא אך לצערי לא התקבלה עד היום שום תגובה.
או שהיא מתעלמת או שהיא לא ראתה את ההודעות, בכל מקרה ישנן מספר בעיות שאשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בהן...
* מה עושים במצב כזה שמגלים שיש חברה נוספת על אותו שם כמו שלי?
* במידה והיא הקימה את העסק לפני זה אומר שאני חייב לשנות את שם העסק שלי ואת כל התדמית שכבר רצה בערך שנה?
* במידה ואני הקמתי את העסק לפניה, אוכל לעשות משהו כדי לגרום לה לשנות את שם העסק שלה?
חייב לציין שהמצב מאוד מתסכל שאם במקרה ויצא שהיא הקימה לפני את העסק והיא תרצה שאחליף את השם זה אומר שלפני עבודה רבה בהחלפת התדמית כולה של העסק וזה דיי יפגע בעסק מבחינת לקוחות שיצטרכו להתרגל לדברים חדשים!!
בנוסף לכך, חשוב לי שיהיה רק עסק אחד עם השם הזה כי מצד אחד זה מעיד על מקוריות ואין חשד לגניבה או משהו כזה ומצד שני זה יכול להזיק לעסק שלקוחות שאמורים לפנות אליי יפנו אליה מתוך בלבול או אי הבנה וכך אפסיד לקוחות...
בבקשה עזרו לי,
אשמח לכל עצה...
תודה רבה רבה מראש,
מיטב דוד
goodesign3@walla.co.il
מיטב דוד
מעצב גרפי
קישור מצורף:
דף העסק שלי בפייסבוק